50 ton steigermateriaal voor Bellewaerde Aquapark

In 2019 is in Ieper het Bellewaerde Aquapark geopend. Het indoorwaterpark is het meest complete waterpark voor de hele familie. De werken hebben anderhalf jaar in beslag genomen. Voor de bouw van het waterpark werd een beroep gedaan op veel lokale bedrijven, zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. Euro Rent en Layher hebben voor dit project ruim 100 ton aan steigermaterieel geleverd.

Grote materiaalbehoefte

Al direct vanaf het begin was duidelijk dat de realisatie van het waterpark een complex project zou worden. “Het Aquapark telt 301 hoogte verschillen welke allemaal getekend en gecalculeerd moesten worden.”, vertelt Ingenieur André Severino van Layher. “Er is door Layher continue met drie personen aan de engineering gewerkt. Van offerte en voorontwerp tot aan definitief ontwerp en de statische berekeningen.” Voor de realisatie van alle constructies was meer dan 100 ton aan steigermateriaal nodig. 50% hiervan was afkomstig van Layher en MSC. Voor de andere 50% moest een oplossing gezocht worden. En die oplossing vonden ze bij Euro Rent.

Jan Vets, coördinator bij Euro Rent; “Tussen Layher en Euro Rent bestaat al een jarenlange, intensieve samenwerking. Wij zijn het grootste steigerverhuurbedrijf in België en daarmee ook één van de grotere klanten van Layher België”. Om het tekort aan steigermateriaal aan te vullen, is een beroep gedaan op de diensten van Euro Rent. Het is algemeen bekend dat Euro Rent over direct leverbare voorraden beschikt.

Een samenwerking waarbij elke partner elkaar versterkt!

Binnen de Monument Groep beschikte Monument Stability Contractor over de kennis en kunde voor het plaatsen van de Layher constructies. Voor het storten van de pilaren en muren is gewerkt met het TG60 systeem van Layher. “Het TG60 systeem is een nieuw systeem van ondersteuningtorens gebaseerd op het Allroundsysteem”; zegt Robin Deketelaere, stabiliteitsingenieur bij MSC. “De staanderbelasting is 6 ton in plaats van de traditionele 4 ton. Bijkomend voordeel is dat de torens op de grond gemonteerd kunnen worden om vervolgens met een kraan op hun plaats te plaatsen. Een veilige en tijdbesparende manier van werken”.

Doordat het TG60-systeem te combineren is met de losse Allround componenten, heeft MSC contact opgenomen met Euro Rent voor haar materiaalbehoefte. De samenwerking tussen MSC, Layher en Euro Rent verliep vlot en constructief. Jan Vets; “Gebaseerd op stuklijsten konden snel de benodigde aantallen aan voetstukken, voetspindels, staanders, liggers, diagonalen en systeemvlonders geleverd worden. Er is in één week tijd totaal voor meer dan 50 ton aan materiaal door ons geleverd. 4 volle vrachtwagens”.

Robin Deketelaere; “door de grote afname en de voorziene gebruiksduur voor het Bellewaerde project, profiteerden we van interessante huurtarieven. Daarnaast was het voor ons na afloop heel eenvoudig om de steigermaterialen te sorteren. Er werd immers met maar 2 leveranciers gewerkt en beide hadden ander Allround materialen geleverd. Dat leverde ons aan het einde van het project een behoorlijke tijdsbesparing op”.

Recente projecten:

Veilig plaatsen van HVAC-installaties op hoogte

Stofvrije afbraak van appartementsgebouw

Inter-Fast vertrouwt op Euro Rent voor al haar verticaal transport