Meest gestelde vragen…

Euro Rent heeft 50 jaar ervaring in het verhuren van machines voor de bouwsector en de industrie. Ondertussen is het gamma uitgebreid tot méér dan 40.000 machines die onmiddellijk beschikbaar zijn voor aannemers, hoveniers, installateurs en doe-het-zelvers.

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over huren bij Euro Rent. Zit uw vraag er niet tussen? Contacteer ons we beantwoorden graag uw vraag.

Meest gestelde vragen…

Machine huren

Ja, wij verhuren aan zowel bedrijven/organisaties als aan particulieren.

Neen, dat is niet mogelijk. De minimale huurperiode is 1 dag. Maar 1 dag huren is bij Euro Rent 24 uur huren en géén 8 uur zoals bij veel verhuurfirma’s.

Indien u een toestel terugbrengt of afmeldt na een halve dag zal er alsnog een volledige dag aangerekend worden.

Dat kan zeker. Voor grote projecten of voor het huren op lange termijn maken wij graag een offerte op maat van uw project.

Bij Euro Rent kan je de hele week terecht voor het afhalen van jouw reservatie of om in onze verhuurwinkels materieel te komen huren, zelfs op zaterdag!

Dit zijn de openingsuren van onze winkels in Deurne en Sint-Niklaas:

 • >Maandag tot vrijdag: 7u30 – 12u15 en van 13u00 – 17u00
 • Zaterdag: 8u30 – 12u15 en van 13u00 – 17u00
 • De huurperiode begint pas te lopen vanaf het ophalen of de levering van de gehuurde artikelen.

  Op www.eurorent.be reserveert u snel en efficiënt.

  Reserveren kan ook aan onze balie of via e-mail:

 • Vestiging Deurne: Fax: 00 32 (0)3 325 99 03 deurne@eurorent.be<
 • Vestiging Sint-Niklaas: Fax: 00 32 (0)3 776 45 64 sint-niklaas@eurorent.beBij online huren ontvangt u een bevestiging van uw reservatie. De huurperiode begint pas te lopen vanaf het ophalen of de levering van de gehuurde artikelen.
 • De handige symbolen op onze productpagina’s maken je duidelijk waar je rekening mee moet houden. Een extra woordje uitleg kan je hier vinden.

  Transportsymbolen
  Haalt u de verhuurartikelen zelf op? Let dan op de transportsymbolen die zijn afgebeeld bij het product. Hieraan kunt u zien welk vervoermiddel u nodig heeft. Geen symbool te bespeuren? Dan vervoert u het artikel probleemloos met uw personenwagen.

  We onderscheiden de volgende transportmiddelen:

 • Aanhangwagen
 • Stationwagen
 • Trekhaak
 • Vrachtwagen
 • Veiligheidssymbolen / persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) symbolen
  Bij veel werkzaamheden heb je te maken met het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), zoals beschermende kleding en bescherming voor je gezicht, hoofd, ogen en voeten. De symbolen die staan afgebeeld bij onze producten, geven aan welke veiligheidsaccessoires u nodig heeft om veilig te werken met onze machines.

  We hanteren de volgende veiligheidssymbolen:

 • Draag veiligheidsschoenen met slipvrije zolen en stalen tippen
 • Draag een veiligheidshelm
 • Draag een veiligheidsbril
 • Draag gehoorbescherming
 • Draag werkhandschoenen
 • Draag een stofmasker
 • Veiligheidsharnas verplicht
 • Gereedschap met diamant
 • Opgelet laserstraal
 • Ecologisch werken
 • Wij bieden bij het ondertekenen van het contract een huurverzekering tegen machinebreuk aan. Ook verzekerd zijn schade tijdens het laden en lossen, aanrijdingen tijdens het vervoer, beschadiging door derden, schade door onopzettelijk verkeerd gebruik…

  Diefstal en opzettelijk aangerichte schade zijn echter niet verzekerd en blijven ten laste van de klant. De verzekering is optioneel en dus niet verplicht.

  Meer informatie over de huurverzekering

  Dit is niet noodzakelijk, maar het is wel aan te raden. Zo weet u zeker dat de juiste machine beschikbaar is voor uw project en voorkomt u teleurstelling.

  Het is niet per se nodig om een huurtermijn te verlengen. Zolang een machine niet wordt afgemeld, wordt de huurtermijn automatisch per dag verlengd en blijft de huur lopen.

  Ja. Als materieel niet schoon of in goede staat wordt teruggebracht, worden er reinigings- en/of reparatiekosten in rekening gebracht.

  Tarieven en borg

  Neen, de minimale huurperiode is 1 dag. 1 dag is bij Euro Rent 24 uur huren en géén 8 uur zoals bij veel verhuurfirma’s.

  Indien u een toestel terugbrengt of afmeldt na een halve dag zal er alsnog een volledige dag aangerekend worden.

  U betaalt slechts 1 dag huur als het gehuurde binnen 24 uur wordt teruggebracht.

  Bijvoorbeeld: op dinsdag om 11 uur het materieel afhalen en op woensdag om 11 uur terugbrengen. U betaalt dan geen 2 dagen, maar slechts 1 dag huur.

  In het weekend huurt u voordeliger bij Euro Rent:

   Op vrijdag vanaf 15 u afhalen en voor 9 u op maandag terugbrengen en u betaalt slechts 2 dagen.
   Op vrijdag vanaf 15 u afhalen en voor 17 u op zaterdag terugbrengen en u betaalt slechts 1 dag.
   Op zaterdag vanaf 15 u afhalen en voor 9 u op maandag terugbrengen en u betaalt slechts 1 dag.

  Op zaterdag is Euro Rent open van 08u30 uur tot tot 17u00!

  Onze professionele machines en gereedschappen zijn van flinke waarde. Daarom vragen wij van particuliere en professionele klanten welke bij ons géén lopende rekening hebben, borg.

  De borg wordt dient bij aanvang van elk huurcontract betaald te zijn. Komt u de machine zelf afhalen in een van onze verhuurwinkels, dan kan dit via Bancontact of kredietkaart. Dient materieel geleverd te worden, dan moet de waarborg op voorhand voldaan zijn. Dit kan via overschrijving.

  De hoogte van de borg verschilt per machine en is onder andere afhankelijk van de waarde. Als u precies wilt weten welk bedrag u moet betalen, kunt u op onze website een prijsberekening maken waarbij de borg apart vermeld wordt. U kunt ook één van onze vestigingen contacteren.

  Levert u het artikel na de huurperiode in goede staat bij ons in? Dan wordt de waarborg verrekend met de te betalen huursom. De betaalde borg staat in de regel binnen 5 werkdagen op uw rekening. Borg reservaties op een kredietkaart worden na retourneren van de machine(s) direct door ons vrij gegeven.

  De hoogte van de waarborg verschilt per machine en is onder andere afhankelijk van de waarde. Als u precies wilt weten welk bedrag u moet betalen, kunt u op onze website een prijsberekening maken waarbij voor elke machine de huurwaarborg vermeld wordt.

  Regelmatige klanten kunnen een lopende rekening aanvragen.

  Zij betalen geen waarborg. Het factuurbedrag is pas verschuldigd na het verstrijken van de betalingstermijn.

  Met een lopende rekening betaal je géén waarborg! Zo kan een machine vlot en zonder rompslomp opgehaald en teruggebracht worden door uw medewerkers. Het factuurbedrag is ook pas verschuldigd na het verstrijken van de betalingstermijn.

  Meer informatie over de lopende rekening

  De vermelde prijzen op deze website en in onze catalogus zijn in EURO en exclusief btw (tenzij u kiest voor ‘Toon prijzen inclusief BTW’ onder een prijstabel), verzekering en transport.

  Onze prijzen kunnen ten allen tijde gewijzigd worden.

  Euro Rent is niet verantwoordelijk voor eventuele redactionele fouten.

  Onder verbruikskosten vallen onder andere brandstof, slijp- en slijtagekosten. Huurt u bijvoorbeeld een tuinmachine op benzine, dan wordt deze met een volle benzinetank meegegeven. Na retourneren van de machine wordt deze door ons afgetankt en de verbruikte benzine wordt in rekening gebracht.

  Huurt u bijvoorbeeld een kernboormachine, dan kunt u ervoor kiezen om de diamantboor kernboor te huren of te kopen. Bij het huren van de boor wordt de slijtage van de diamantlaag per 0,5 mm aangerekend. Er geldt een minimale slijtagekost van 0,5 mm.

  We meten zowel bij uitgifte als bij terugkomst van het artikel het slijtagedeel met een schuifmaat. U betaalt vervolgens voor het ‘verbruikte’ gedeelte.

  Op onze website staan per machine de eventuele verbruiksartikelen die u kunt huren of kopen vermeld, inclusief de kosten.

  Ja, dat kan. Producten die u nodig heeft zoals detergenten, vernissen, slijpschijven, schuurpapier, extra beitels en dergelijke worden enkel bij gebruik aangerekend.

  De rest aan ongebruikte verbruiksartikelen en/of onaangeroerde verpakkingen bezorgt u ons gewoon terug en worden gecrediteerd/terug betaald.

  Als particulier moet u de BTW meerekenen. Dat is 21%.

  Als het totaal van uw verhuurartikels minder dan € 125,00 bedraagt, geldt een administratietoeslag van € 4,00 per verhuurcontract.

  We raden altijd aan om een verzekering te nemen.

  U kunt ook verbruiksartikelen bij een machine bestellen. Deze kosten worden ook mee verrekend.

  Transport

  Indien u wenst te besparen op de transportkosten, kunt u een gehuurde machines zelf komen ophalen in Deurne of Sint-Niklaas. Bij elk artikel staat een transportsymbool dat aangeeft welk voertuig u nodig heeft voor het zelf vervoeren van de machine.

  Staat er geen transportsymbool vermeld? Dan kan het toestel gewoon met een personenwagen vervoerd worden.

  Iets grotere en/of zwaardere machines worden op een hefbrug geplaatst zodat u deze gemakkelijk in een aanhangwagen of camionette kunt plaatsen.

  Het nodige sjormateriaal voor het veilig vervoeren van de machine(s) kan u bij ons aankopen of huren.

  aanhangwagen nodig stationwagen nodig trekhaak nodig Vrachtwagen nodig

  Voor het vervoer van gehuurd materieel kunt u gebruik maken van de meest geschikte aanhangwagen aan de helft van het normale huurtarief.

  Op onze website en in dé catalogus staat bij elk huurartikel aangeduid of een machine met een aanhangwagen vervoerd kan worden. De 50% korting herkent u aan onderstaand symbool.

  50% korting op de huur van een aanhanwagen

  Wij leveren het gehuurde materieel ook af op de werf of bij u thuis.

  Voor een kleine vergoeding bent u verlost van alle files, verloren werkuren, dure transportmiddelen en eventuele schade door een ongeval onderweg.
  De transportkosten worden altijd per rit berekend. De kilometerheffing is reeds inbegrepen in onze tarieven.

  Onze transporttarieven worden berekend op basis van postcodegebieden.

  Alle tarieven zijn exclusief 21% btw. We behouden ons het recht voor onze transporttarieven bij wijzigingen van bijvoorbeeld de dieselprijs, middels een toeslag, aan te passen.

  Bij het lossen en laden met een kraan worden er géén extra kosten aangerekend.

  We doen ook ophalingen en/of leveringen op dinsdagavonden, donderdagavonden en zaterdagen.

  Ja, dat kan. Tijdens het bestellen vinkt u onder uw factuurgegevens het hokje “Leveren naar een ander adres” aan. Vervolgens kunt u een alternatief leveradres opgeven.

  Neen, dat is niet mogelijk. Als u kiest voor het laten leveren van een machine, dan gaan we ervan uit dat wij deze ook weer moeten komen ophalen. Echter, omdat werken durven uitlopen en wij onze chauffeurs niet graag vergeefs op pad sturen wordt de ophaling van een machine pas ingepland nadat de werken zijn afgerond en de machine bij ons is afgemeld (via email of website). Direct na het afmelden van de machine wordt de ophaling ingepland. Het transporttarief voor het ophalen van een machine is hetzelfde als voor het leveren.

  Administratie/boekhouding

  De betaalde borg staat in de regel binnen 5 werkdagen op uw rekening.

  Voor het aanvragen van een kopiefactuur stuurt u een e-mail naar boekhouding@eurorent.be. Vermeld hierin uw klantnummer en het factuurnummer (of eventueel het huurcontractnummer). Wij sturen u zo snel mogelijk een kopie van uw factuur.

  De KBT is een kredietbeperkingstoeslag. Bij betaling van onze factuur binnen 8 dagen mag u de op de factuur vermelde kredietbeperking van het factuurbedrag aftrekken.

  Indien de door u ontvangen factuur onjuist is, kunt u hierover een email sturen aan boekhouding@eurorent.be. Vermeld hierin uw klantnummer en het factuurnummer (of eventueel het huurcontractnummer). Wij onderzoeken uw betwisting zo spoedig mogelijk.

  Voorwaarden en procedures

  Bij elk huurcontract ontvangt u onze algemene huurvoorwaarden. Een kopie van deze huurvoorwaarden is op aanvraag verkrijgbaar, of kunt u downloaden op onze website.

  In geval van storing, diefstal of vermissing dient u dit zo spoedig mogelijk te melden bij het filiaal waar u de machine heeft gehuurd.

  Ja, om een machine te huren dient u bij het afhalen een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart te overhandigen en lezen wij deze in.

  Voor het huren van een aanhangwagen dient u over een geldig én het juiste type rijbewijs (B of BE) te beschikken.

  De premie van de machinebreukverzekering bedraagt 10% van de huursom. De verzekering kan enkel bij aanvang van het huurcontract afgesloten worden.

 • Gedekte risico’s: machinebreuk gedurende de huurperiode evenals beschadiging van het huurmaterieel tijdens het transport. Diefstal, opzettelijk aangerichte schade en huurderving zijn NIET verzekerd en blijven ten laste van de klant.
 • Regiodekking: België en de omliggende landen.
 • Vrijstelling: 20% van het schadebedrag met een minimum van €50,00 en een maximum van €2.000,00 excl. BTW.

  Meer informatie over de huurverzekering.

  Voor het huren van een aanhangwagen gelden de volgende voorwaarden:

 • Identiteitskaart + BE rijbewijs is noodzakelijk bij afhaling van de goederen.
 • Controleer op voorhand uw boorddocument om zeker te zijn dat uw trekhaak gekeurd is voor het trekken van aanhangwagens met een maximaal toegelaten massa (M.T.M.) van meer dan 750 kg.
 • Bij het huren van deze aanhangwagen dient u de documenten van het trekkend voertuig voor te leggen bij het aanmelden aan onze verhuurbalie.
 • Bekijk onze tips over de wettelijke verplichtingen voor het rijden met een aanhangwagen.

  Tweedehands materieel

  U kunt bij ons ook terecht voor de aanschaf van ex-rental machines en gereedschappen. Op regelmatige basis vernieuwen wij ons verhuurgamma en worden ex-rental machines tweedehands te koop aangeboden. Op onze website staat een overzicht van het actuele aanbod aan ex-rentals.

  Al onze ex-rental machines worden zonder garantie verkocht. Als de machines namelijk niet in orde zouden zijn, bieden wij deze ook niet te koop aan. Door het continue eigen onderhoud weten wij perfect de staat van elke machine. Iedere machine wordt voor verkoop ook volledig technisch nagezien. Elk jaar verkopen wij vele ex-rental machines en het aantal machines dat wegens een defect retour komt, is zo goed als nul. Maar een machine blijft een machine en er kan altijd onverwachts een storing optreden. In dat geval kunt u zeker bij ons terecht voor een diagnose en eventuele herstelling. Preventief onderhoud kunnen wij ook voor u uitvoeren indien gewenst

  Ja, dat is zeker mogelijk. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om een ex-rental machine voor een paar dagen tot maximaal één week te huren. Indien de machine u bevalt en u deze wenst te kopen, dan betaalt u geen huur. Ziet u toch af van de koop, dan rekenen wij de huur aan.

  Overige vragen

  Voor bouwliften, transportsteigers, goederen- en personenliften bieden we een ALL-IN formule aan. Levering, montage, keuring, onderhoud, demontage en afhaling, … alles door onze zorgen.

  Voor de plaatsing van bij ons gehuurde steigers, dakrandbeveiliging, betonbekisting werken wij samen met erkende steigerbouwers. Voor elk project hebben we het gepaste materieel.

  Euro Rent ontwikkelde exclusief voor haar klanten een werfbord met vermelding “Verboden toegang voor onbevoegden”.

  Als klant kunt u een werfbord gratiskomen afhalen in onze verhuurwinkel in Deurne of Sint-Niklaas.

  Werfbord verboden toegang voor onbevoegden

  Op onze website kunt u zelf een online account aanmaken.
  Vanaf uw account dashboard kunt u uw recente bestellingen bekijken, de verzend- en factuuradressen beheren en uw wachtwoord en account details bewerken.