Keuze van de tuinfrees

Naarmate de tijd verstrijkt wordt de grond in de tuin erg hard en dicht. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is voor de planten om te groeien omdat zij niet genoeg licht en lucht kunnen krijgen. Met een tuinfrees ben je in staat om deze grond weer los te maken. Met tanden en schijven breken tuinfrezen de grond in kluiten en in kleine stukjes. Op die manier krijgen je planten meer lucht en water. Dit maakt het mogelijk om ze efficiënt te draineren. Daarnaast helpt het bij het mengen van grond met andere componenten, zoals mest, compost, meststof of potmixen.

Bij Euro Rent verhuren we diverse type grondfrezen. Onderstaand een overzicht en woordje uitleg.

Tuinfrees hydraulisch 13 pk

Zware grondfreesmachine voor het frezen van de grond bij tuinaanleg of tuinbouw.

De hydraulische tuinfrees is door zijn gebalanceerde constructie en volledig hydraulische overbrengingen een krachtige machine die het beste resultaat geeft en van u de minste inspanning vergt. De bediening is zeer gemakkelijk en eenvoudig. Bij het achteruit rijden vallen de messen uit veiligheid automatisch stil. Door de afmetingen en het gewicht is de hydraulische tuinfreesmachine meer aangewezen voor grotere tuinen en omvangrijke aanplantingen. De hydraulisch aangedreven wielen geven een goede tractie bij de voortbeweging. De snelheid is gradueel en traploos instelbaar. De hardstalen freesmessen zijn gemonteerd op een as met 4 speciale lagers en een aparte hydraulische motor. Een slijtvaste en robuuste combinatie! De messen werpen bij het frezen de grond tegen de bovenplaat om dan verkruimeld terug te vallen. Hoe trager de voortbeweging hoe fijner de verkruimeling. De instelling van de freesdiepte gebeurt met een staaf achteraan de freesbak.

Tuinfrees 5 pk benzine

Grondfrees voor in de tuin, de bloemenperken of de moestuin.

De kleinere tuinfrees of hakfrees is door zijn compacte afmetingen aangewezen voor kleinere tuinen, perken, de moestuin of in de serre. Verharde en stevige grond dient men in verschillende beurten steeds dieper te frezen en telkens in een richting haaks op de vorige bewerking. De vooruitgang en de mate van verkruimeling dient hierbij nog immers op een comfortabele manier samen te gaan. De hakfrees is moeilijker te hanteren en het verdient dan ook aanbeveling gecontroleerd en geleidelijk te werk te gaan om uw krachten te sparen. Met de geschikte instelling van de dieptestaaf en door de hendels op te lichten of naar beneden te drukken kan het frezen met de hakfrees beter beheerst worden. Reeds bewerkte grond kan in één keer met de tuinfrees tot op de gewenste diepte gefreesd worden.

  Lees ook de volgende tip: werken met de tuinfrees

Of bekijk:

Niets gevonden.