Hoogwerkers op aanhanger

Kies de juiste hoogwerker voor uw job!

De keuze van uw hoogwerker hangt af van uw project. Deze werkbereikschema's zullen uw keuze vergemakkelijken. Heeft u een ander type hoogwerker in gedachte? Bekijk dan ons overzicht hoogwerkers en schaarliften.

120  
Hoogwerker op aanhanger 12m   Transporttoestand
1500   Hoogwerker 15 m gesloten
Hoogwerker op aanhanger 17m   Transporttoestand
     
     

Hoogwerkers op aanhanger 12 m en 17 m

  • Eenvoudig transport
  • Snelle opstelling met hydraulische stempels
  • Met bediening vanuit de kooi of van op de grond
  • Volledig werkbereik 360° rondom zonder dode hoek

Eenvoudig te transporteren door de samenvouwende constructie die op een aanhanger is gebouwd. De aanhanger met geveerde as en een efficiënte oplooprem zorgt voor een vlot en veilig vervoer. Met een breedte van 1,59 m en een hoogte tot 2,10 m heeft men bovendien gemakkelijke toegang door bijv. een poort.


Met het neerklapbaar neuswiel gemakkelijk te manoeuvreren en in positie te brengen op de werkplek

Voor het gebruik aan te sluiten op een gewoon stopcontact voor de stroomvoorziening. De elektrische aandrijving verbruikt weinig stroom door de lage vermogens van respectievelijk 750 W (12 m) en 1.500 W (17 m)

De opstelling gebeurt vlug met hydraulisch stempels en een visuele controle op het nivelleren met het waterpas. Een controlelamp geeft hierbij aan dat de opstelling voldoende waterpas staat. De hydraulische stempels maken het mogelijk de hoogwerker op ongelijk terrein op te stellen. Door het relatief lage gewicht zijn de eisen die aan de ondergrond gesteld worden eerder beperkt. Indien nodig kan men houten balken of stempelplaten aanbrengen onder de stempels om de druk te verdelen.

Zodra de hoogwerker met de wielen van de grond én waterpas staat kan de bediening van de knikarmen gebeuren. Dit kan zowel van op de grond als van in de kooi. De bediening van op de grond is immers nodig voor nazicht en in noodsituaties. De bediening van op de grond laat toe de werking van de hoogwerker te controleren vóór het gebruik voor een optimale veiligheid.

Eenvoudige drukknoppen voor de verschillende armbewegingen en de draaikrans. Bij de 17 m model kan de hoogwerker over 420° gedraaid worden zonder dode hoek zodat het werkgebied volledig rondom beschikbaar is.
De kooi kantelt onafhankelijk zodat de hoek met de bovenarm kan aangepast worden. De kooi kan hiermee terug horizontaal gebracht worden. Deze bediening is beveiligd zodat ongewilde activering ervan uitgesloten is.

Enkel tijdens het heffen produceren deze hoogwerkers geluid. Bovendien blijft dit beperkt tot een maximum van 75 dB.

De hoogwerker kan gebruikt worden bij windsnelheden tot 12,5 m/sec. Bij ongunstige weersomstandigheden dient men de werken met de hoogwerker stil te leggen en de machine terug naar transportpositie te brengen.

 


Bouwliften catalogus - Goederen- en personenliften
Code van goede praktijk steigers
Coronavirus