Euro Rent haalt opnieuw VCA* audit voor veilig werken

Bij Euro Rent staat een veilige en gezonde werkomgeving voor klanten en medewerkers centraal. In mei hebben we ons 3-jaarlijkse volledige VCA* audit dan ook weer ruimschoots gehaald, wat inhoudt dat ons bedrijf voldoet aan alle eisen die de VCA stelt met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu.

“Veilig werken is prioriteit nummer één voor ons. Zowel op onze eigen terreinen als bij de levering van ons materieel én installatie van bouwliften op externe locaties. We zijn dan ook erg trots op de succesvolle hercertificatie voor de komende drie jaar!”.

Kennis en kunde
Euro Rent is één van de weinige machineverhuurbedrijven in België welke beschikt over het VCA* certificaat. VCA is een managementsysteem dat helpt om de veiligheid te optimaliseren. Het VCA-certificaat toont onze klanten, leveranciers en werknemers dat wij tijdens de uitvoering van werken de nodige preventiemaatregelen in acht neemt zodat de risico’s (ter plaatse) minimaal zijn. In de praktijk betekent dit dat er bij Euro Rent regels vastgesteld zijn over onder andere opleidingen, risicobeheer, voorbereiding op calamiteiten en meer. Onze uitvoerende medewerkers hebben stuk voor stuk hun persoonlijk veiligheidsdiploma behaald en daarnaast zijn alle zaken rondom werkplekinspectie, beschermingsmiddelen, veiligheidsinstructies, keuringen en ongevallenregistratie duidelijk vastgelegd.

Veiligheid nog hoger in het vaandel
Veiligheid is een groot goed bij Euro Rent, wat betreft de werkwijze maar ook wat betreft onze dienstverlening en materieel. Al onze werktuigen voldoen aan de Europese veiligheidseisen én worden continue getest en gekeurd door Vinçcotte, onze accredidatiepartner. Zo bent u als ervan klant verzekerd dat u aan de slag gaat met betrouwbare en veilige machines zonder u zorgen te hoeven maken over het onderhoud en de keuringen.

Om onze VGM-inspanningen naar een volgend niveau te tillen én veiligheid een gezicht te geven, hebben we onlangs een voltijdse VGM-coördinator aangesteld met als taak onze huidige VGM-inspanningen te verbeteren en het veiligheidsbewustzijn verder gestalte te geven. VGM coördinator Bjorn Rombouts; “mijn start bij Euro Rent viel samen met de volledige VCA* audit. Ik ben er direct ingevlogen en heb inmiddels de nodige uren gestoken in het voorbereiden van deze VCA* audit. Mijn volgende uitdaging wordt het opstellen van een VGM-verbeteringsplan om op korte termijn het VCA* (1 ster) systeem te vervangen door het VCA** (2 sterren) systeem zodat de gehele VGM-structuur (beleid, verbetermanagement en organisatie) geborgd wordt. Van alle medewerkers, inleners en onderaannemers die werken bij en voor Euro Rent wordt dan verwacht dat ze aansluiten bij onze normen en waarden, dit uitdragen, naleven en zich ernaar gedragen.”

Maar de ambitie van Bjorn en de directie reikt verder. “We zouden graag ons VCA* veiligheidssysteem integreren met ISO 9001 om een effectief en efficiënt geïntegreerd management- en veiligheidsmanagementsysteem te realiseren waarbij al onze processen effectief en zonder bureaucratie worden aangestuurd. Door de implementatie van ISO9001:2015 gaan wij onze processen continue verbeteren en wordt de volledige bedrijfsorganisatie afgesteld op een geschreven kwaliteitssysteem en daardoor op onze klant. Alle eisen, suggesties en klachten van klanten of onze eigen medewerkers zullen dan grondig worden geanalyseerd en de basis zijn van de verbetering van de door ons geleverde diensten.”

Heeft u ondertussen suggesties over hoe wij onze veiligheid op onze filialen, verhuurterreinen en van onze machines kunnen verbeteren, dan horen we dit graag van u via vgm@eurorent.be

Meer info over dit onderwerp?

Euro Rent investeert continu in het vernieuwen en uitbreiden van haar verhuurgamma met de nieuwste modellen en innovaties. Heb je nog vragen over dit toestel of wens je dit toestel op jouw project te gebruiken? Aarzel dan niet om ons hierover te contacteren.

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten:

Wij zijn open tijdens bouwverlof

Paasmaandag zijn wij gesloten

Hoe vochtig weer je bouwproject niet hoeft te vertragen

Nog vragen over dit bericht?
Stel ze hier!

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.