Verkort de droogtijd van jouw bouw

Komt je afwerkingsdeadline in het gevaar bij je verbouwing of nieuwbouw? Grote kans dat dit komt doordat het momenteel te vochtig buiten is voor een snelle en efficiënte droging van jouw bouw.

Met de inzet van de juiste bouwdrogers en ventilatoren of kachels kan je tot 70% sneller drogen in de natte en koude seizoenen t.o.v. natuurlijke droging. Bij Euro Rent kan je terecht voor advies en de huur van de beste en efficiëntste toestellen om het uitdrogen van uw ondergrond veilig en duurzaam uit te voeren.

Bouwdroger
Een bouwdroger is een apparaat, dat vochtige lucht uit een ruimte opvangt en deze lucht condenseert tot water, dat wordt afgevoerd. Hierdoor gaat de relatieve luchtvochtigheid in elke denkbare ruimte flink omlaag en zal bouwvocht dus ook sneller uit de woning worden getrokken. Door het inzetten van een bouwdroger verkort je dus de bouwtijd aanzienlijk. Zo kan de schilder sneller beginnen, de keuken eerder geplaatst worden en de vloer eerder gelegd worden. Ook zijn er veel minder vochtproblemen, zoals schimmel na de oplevering. Een ander groot voordeel van een ontvochtiger is dat je kosten bespaart ten opzichte van drogen door te verwarmen, tijdens of na de bouw. Hierdoor kan je tot wel 300% besparen op verwarmingskosten in de eerste vijf jaar na oplevering.

Welke bouwdroger heb ik nodig?
Het type bouwdroger dat je nodig hebt is afhankelijk van wat er gedroogd moet worden, de hoeveelheid vocht, de temperatuur van de omgeving en de afmetingen van de ruimte. Wij verhuren verschillende type bouwdrogers van het merk Dryfast, inzetbaar voor het drogen van ruimten van 250 m³ tot 1.000 m³.

Bij lagere temperaturen (doorgaans onder ca. 10 graden Celsius) zal een bouwdroger niet zo heel goed meer werken omdat de lucht te koud is om het vocht aan te onttrekken. Dit nadeel kan prima worden opgevangen door het plaatsen van elektrische kachels die de lucht binnenshuis opwarmen en condensatie door de bouwdroger zodoende weer mogelijk maakt.

Een bouwdroger huren?
Contacteer ons voor een vraag of advies. Wij helpen je graag verder. Lees ook onze extra tips voor vochtbestrijding.

Meer info over dit onderwerp?

Euro Rent investeert continu in het vernieuwen en uitbreiden van haar verhuurgamma met de nieuwste modellen en innovaties. Heb je nog vragen over dit toestel of wens je dit toestel op jouw project te gebruiken? Aarzel dan niet om ons hierover te contacteren.

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten:

Paasmaandag zijn wij gesloten

Hoe vochtig weer je bouwproject niet hoeft te vertragen

Wateroverlast? Wij hebben de oplossing.

Nog vragen over dit bericht?
Stel ze hier!

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.