Euro Rent opent tweede vestiging in Sint-Niklaas

Euro Rent heeft al ruim 40 jaar ervaring in het verhuren van machines voor de bouwsector en de industrie. Ondertussen is het gamma al uitgebreid tot méér dan 40.000 machines die onmiddellijk beschikbaar zijn voor aannemers, installateurs en doe-het-zelvers.

Tweede vestiging

In Antwerpen is Euro Rent al jaren een gevestigde waarde. ‘Tijd voor uitbreiding’ klonk het enkele jaren geleden en de plannen om een tweede vestiging te openen in het Waasland kwamen tot stand.

In het Waasland is veel industrie en een hoge concentratie bouwondernemingen. Met een toplocatie langs de Heidebaan in Sint-Niklaas is Euro Rent voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Vanuit dit centraal gelegen punt kunnen ze vlot het beoogde marktsegment bedienen.


Nieuw, maar vooral vernieuwend

Euro Rent liet op een terrein van 7500 m² een bedrijfspand bouwen van 3000 m² en voorzag een ruime parking.

7 miljoen euro werd gespendeerd aan de bouw van het filiaal en de aankoop van gloednieuwe machines. Euro Rent wil zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden en investeert daarom in de laatste nieuwe technieken.


Energie

  • Er wordt gebruik gemaakt van de laatste nieuwe LED verlichting van Zumtobel. De lichtarmaturen die dynamisch gestuurd worden zorgen voor de juiste lichtopbrengst op elke werkplek.
  • Extra isolerend glas in combinatie met de HVAC-installatie op basis van warmtepomptechniek beperkt het energieverbruik ten behoeve van verwarming, koeling en verluchting.
  • Een hoogrendements condensatieketel voorziet het warm water voor de douches en de keuken. Deze voedt tevens de vloerverwarming in de werkplaats en een deel van het magazijn.

Water

Het oppervlaktewater wordt gebufferd in een ondergrondse buffertank van 153 kubieke meter. Deze tank zorgt voor een vertraagde afgifte naar de riolering. Ook het hemelwater wordt opgevangen en opgeslagen in een 25.000 liter tank. Dit water wordt gebruikt voor de machines te reinigen in de daarvoor aangebouwde carwash en het gebruik van de toiletten.Bouwliften catalogus - Goederen- en personenliften
Code van goede praktijk steigers
Coronavirus