Hoogwerkers zelfrijdend

Kies de juiste hoogwerker voor uw job!

De keuze van uw hoogwerker hangt af van uw project. Dit werkbereikschema zal uw keuze vergemakkelijken.Heeft u een ander type hoogwerker in gedachte? Bekijk dan ons overzicht hoogwerkers en schaarliften.

1200   Zelfrijdende hoogwerker
Hoogwerker 12m zelfrijdend   Transporttoestand
Afmetingen: 4,65 x 1,50 x 1,90 m (l x b x h)
Gewicht 2.850 kg
  • Verplaatsbaar op volle hoogte, ook op hellingen tot 4,5°
  • Wielaandrijving met hydraulische motoren en joystickbesturing
  • Met sperdifferentieel voor extra tractie
  • Herlaadbare batterijen 12V/360Ah via stopcontact 230V

Zelfrijdende hoogwerker met knikarmen en telescopisch bovenarm. De constructie maakt het mogelijk zich op volle hoogte met de hoogwerker te verplaatsen. Dit bespaart onnodig tijdverlies als het horizontaal bereik niet volstaat. De hoogwerker dient immers niet in rusttoestand gebracht te worden om een nieuwe opstelling mogelijk te maken. Bij deze verplaatsingen dient men dan ook geen rekening te houden met op te trekken stempels. In de transportpositie met neergelaten kooi is de snelheid bovendien ruim 6 km per uur.

Dank zij de stabiliteit, ook tijdens de verplaatsingen, biedt deze hoogwerker een groot horizontaal werkbereik en dit met een ruime oversteek door de telescopische bovenarm. Dit brengt het werk boven bijvoorbeeld productielijnen, woningen of over omheiningen binnen bereik.

Er kan perfect rondom gewerkt worden door het Rotatie Plus systeem dat een totale draaibeweging van 420° toelaat zonder een dode hoek.

Een comfortabele joystick bestuurt de hoogwerker tijdens het rijden en laat hierbij een precieze controle toe. Voor extra tractie om o.a. een berm op te rijden schakelt men het sperdifferentieel in. 


Ook op hellingen tot 4,5° kan op volle hoogte met de hoogwerker gereden worden. Ideaal voor het gebruik in glooiende tuinen of op hellende vlakken. Verken echter vooraf steeds het terrein om de veiligheid na te gaan.

De kooi kantelt onafhankelijk zodat de hoek met de bovenarm kan aangepast worden. De kooi kan hiermee terug horizontaal gebracht worden bij werken op een helling. Deze bediening is beveiligd zodat ongewilde activering ervan uitgesloten is.

Door de compacte vorm, de wielaandrijving en het beperkte gewicht (2.850 kg) is het transport van deze hoogwerker eenvoudig. Voor het laden en lossen mag de oprit hierbij tot onder een hoek van maximum 19,3°(35% helling) staan.


Geschikt voor binnengebruik door het gebruik van een elektrische aandrijving met batterijen. De batterijen zijn voldoende krachtig voor een lange werktijd en gemakkelijk te herladen via een gewoon stopcontact.
 

 


Bouwliften catalogus - Goederen- en personenliften
Code van goede praktijk steigers
Coronavirus